-opakowanie ciasta francuskiego (niestety jeszcze nie jestem na tym poziomie żebym sama je zrobiła)
-4 gruszki
-0.5 l soku jabłkowego
-miód
-cynamon
-imbir
-gałka
-jajko
krem czekoladowy:
-awokado
-banan
-kakao
-daktyle
dodatkowo do posypania migdały
Gruszki (obrane, wydrążone w środku, zostawić czubki) ugotować w soku jabłkowym tak na pół twardo wraz z miodem, cynamonem, gałką, imbirem. Wystudzić.
W każdej gruszce lekko odciąć spód aby podstawa była równa.
Zrobić krem. Awokado, banana, kakao (ilość dowolna) i namoczone daktyle zblendować na gładką masę.
Napełnić gruszki i podkleić ciastem od spodu następnie resztę ciasta pokroić w paski i dokładnie obkleić nimi gruszki. Posmarować ciasto rozbełtanym jajkiem. Piec 30 min w 180C.
Po upieczeniu czubki gruszek wysmarować pozostałym kremem czekoladowym i posypać migdałami.
Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz