Składniki:
Spód:
4 łyżki wody
1,5 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej
125g masła
Do garnka wlać wodę, dodać masło. Podgrzać aż wszystkie składniki się rozpuszczą.
Odstawić do wystygnięcia. Wsypać mąkę i wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto przełożyć do dobrze natłuszczonej formy do tarty, uformować, podziobać widelcem. Żeby tarta nie poszła w góre warto wyłożyć na nią papier do pieczenia i wsypać fasole.
Podpiec ok 10 min . w 180C
Nadzienie:
2 duże opakowania jogurtu greckiego
3 jabłka
3 jajka
3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki miodu (bądź innego słodzidła)
Wszystkie składniki zblendować na gładką mase wylać na podpieczoną tarte ułożyć jabłka piec 30 min przez 25 min piekłam w 180C później wyłączyłam piekarnik i zostawiłam tarte w środku aż do wystygnięcia.
Odstawić do wystygnięcia. Wsypać mąkę i wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto przełożyć do dobrze natłuszczonej formy do tarty, uformować, podziobać widelcem. Żeby tarta nie poszła w góre warto wyłożyć na nią papier do pieczenia i wsypać fasole.
Podpiec ok 10 min . w 180C
Nadzienie:
2 duże opakowania jogurtu greckiego
3 jabłka
3 jajka
3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki miodu (bądź innego słodzidła)
Wszystkie składniki zblendować na gładką mase wylać na podpieczoną tarte ułożyć jabłka piec 30 min przez 25 min piekłam w 180C później wyłączyłam piekarnik i zostawiłam tarte w środku aż do wystygnięcia.
Właśnie miałam robić, a nie mam masła... Buuuu już się czaję na tę tartę od bardzo dawna i zawsze coś!
OdpowiedzUsuń