wtorek, 10 lutego 2015

12.Racuszki pszenno-jaglane z kremem czeko

Wczorajsza kolacja na słodko.


-1szklanka mąki pszennej
-Pół szklanki mąki jaglanej
-Pół łyżeczki drożdży
-jajko
-1szklanka ciepłego mleka
-2łyżeczki miodu
-olej koko do smażenia

Mąki wymieszać razem. W ciepłym mleku rozpuścić miód i drożdże. Wymieszać razem z mąkami i jajkiem na gładką masę.
Smażyć z obydwu stron na złoty kolor.

Krem "czeko" (na jednorazową porcję)
-pół awokado
-jeden banan
-3 namoczone daktyle
-4 łyżki zmielonych orzechów laskowych
-trochę mleka
-2łyżki kakao

Wszystko zblendować razem i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz