Taki misz masz na drugie śniadanie. Pomysł z głowy, wyszło pyszne.
Składniki:
Spód:
-100g ugotowanej kaszy jaglanej
-Duży banan
-3 łyżki mąki jaglanej
Wszystkie składniki razem blendujemy. Wykładamy foremki.
Środek:
-3 gruszki
-Łyżka syropu klonowego
-Imbir
-Cynamon
Gruszki obieramy, kroimy w kostkę (można zetrzeć na tarce) dusimy z syropem klonowym imbirem i cynamonem do miękkości.
Kruszonka robiona na oko więc ciężko stwierdzić ile czego było.
-mąka jaglana
-olej kokosowy
-syrop klonowy
Olej rozpuszczamy łączymy z mąką i syropem robimy grudki.
Do wyłożonych masą na spód foremek wkładamy gruszki posypujemy kruszonką i pieczemy ok. 15-20min w 180C.
Mus truskawkowy
-szklanka mrożonych truskawek
-syrop klonowy
Wszystko razem blendujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz