sobota, 21 marca 2015

Wegański twarożek na słodko

Ameryki nie odkryłam wiem wiem, ale może są wśród Nas Ci, którzy nabiału nie mogą a o tym nie wiedzą.
U mnie wersja na słodko tak jak lubimy najbardziej ale da się również inaczej np.
Smakoterapia bądź Jadlonomia .

Można zrobić w ten sposób:

-Szklanka migdałów
-Banan
-Miód
-Sok z cytryny

Czyli migdały moczymy przez całą noc, na drugi dzień ściągamy skórki przez pocieranie blendujemy z bananem miodem i sokiem z cytryny na gładką masę i gotowe.

Albo tak jak ja:

-Resztki z mleka migdałowego
-Banan
-Miód
-Sok z cytryny

Wszystko razem łączymy i gotowe!

Niebo w gębie!

1 komentarz:

  1. A kuku :D
    Chciałabym żeby ktoś mi robił takie śniadania. Pycha!
    Pozdrawiam cieplutko!

    OdpowiedzUsuń