Ciecierzyca niby po bretońsku z pulpetami wołowymi
Inspiracja książka mama alergika gotuje strona 109 bądź Źródło
Składniki:
-200g ciecierzycy
-Pół bakłażana
-cebula
-por
-pomidory z puszki zblendowane na gładką masę
-czosnek
-papryka pokrojona w kostkę
-garśc szpinaku
-pieprz kolorowy cały
-lubczyk
-papryka słodka
-szczypta chili
-pieprz
-kozieradka
-gałka muszkatołowa
-pieprz ziołowy
-natka pietruszki
Ciecierzycę moczymy całą noc. Bakłażana cebulę, pora, papryke i szpinak
kroimy w drobne kawałki. W garnku gotujemy ciecierzycę, gdy już trochę zmięknie dodajemy warzywa i dusimy razem. Doprawiamy i gotujemy do
miękkości pod koniec dodajemy parę pulpecików i dalej dusimy. Zalewamy
pomidorami z puszki zagotowujemy i gotowe. Posypujemy natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz