środa, 18 marca 2015

Ciastka owsiane z masłem orzechowym i bananami

Wiosna za oknem, coraz cieplej się robi, dziecko coraz dłużej chce na dworzu no to co? No to matka kombinuje jakie by tu przekąski zabierać ze sobą! Lunch bag doszedł w końcu nasza piękna pszczółeczka no więc co na pierwszy rzut? A jakże pyszne ciacha owsiane!

-3 szklanki płatków owsianych
-1/3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
-1 łyżeczka proszku
-150 g rozpuszczonego masła
-4 łyżki masła orzechowego
-1 banan
-2 jajka
-1/2 szklanki płatków migdałowych
-1/2 szklanki suszonych bananów
-1/2 szklanki pestek dyni
-3 łyżki syropu klonowego
Najpierw mieszamy razem suche składniki z bakaliami. Dodajemy rozpuszczone masło, masło orzechowe i jajko a na końcu syrop klonowy mieszamy razem. Sprawdzamy czy taka słodycz nam pasuje. Formujemy ciastka dowolnej wielkości. Pieczemy ok. 20 minut w 180C. Studzimy. I jemy!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz